Добредојдовте

  • Albanian
  • Macedonian
  • English


  Контакт : 044 384 414

All Posts in Category: Lajme @sq

SPITALI I LESHKËS U SHNDËRRUA NË QENDËR KOVID

Për shkak të rritjes së numrit të sëmurëve me COVID-19 nga tetori i vitit 2020 spitali i Leshkës u shndërrua në qendër Kovid për kujdesin e pacientëve të sëmurë mesatarisht me tuberkuloz, të cilët kanë nevojë për oksigjen.

More

NDËRROI JETË DR. FEMI DEMIRI

Më 27 gusht 2020, si pasojë e CODID-19, në Klinikën universitare për sëmundje infektive në Shkup, ndërroi jetë dr. Femi Demiri. Megjithëse nuk është mes nesh, kujtimi për të do të jetë i përjetshëm.

More

NË SPITALIN E LESHKËS DO TË HOSPITALIZOHEN TË GJITHË TË SËMURËT ME TUBERKULOZ NË SHTET

Për shkak të gjendjes me pandeminë Kovid-19 është bërë ristrukturimi i institucioneve shëndetësore nga ana e Ministrisë së Shëndetësisë. IPSH Spitali i specializuar për sëmundje të mushkërive dhe tuberkulozit – Leshkë në fillim të korrikut të vitit 2020 u shndërrua në qendër për shtrimin e të gjithë të sëmurëve nga tuberkulozi, të cilët kanë nevojë për mjekim spitalor.

More

MINISTRI I SHËNDETËSISË DR.VENKO FILIPCE E VIZITOI SPITALIN

Ministri i shëndetësisë, Doc. Dr. Venko Filipce, në gusht të vitit 2019 e vizitoi Spitalin e specializuar për sëmundjet e mushkërive dhe TBC-Leshkë si dhe realizoi një takim me drejtorin, Dr. Ismail Vaiti dhe me tërë stafin. Gjatë vizitës, ministri u informua për aktivitetet e realizuara gjatë periudhës së kaluar, me qëllim të përmirësimit të kujdesit shëndetësor për të gjithë qytetarët.

 

More

TAKIM PROFESIONAL

Më 22.12.2017 në IPSH Spitalin e specializuar për sëmundje të mushkërive dhe tuberkuloz në f. Leshkë u mbajt takimi vjetor i Shoqatës së pneumoftiziologëve të Republikës së Maqedonisë me këtë rend dite:

  1. Raport për punën e Shoqatës për vitin 2017
  2. Propozim – program për punën e Shoqatës në vitin 2018
  3. Risitë në shërimin e tuberkulozit – Zorica Nanoviq
  4. Risitë në shërimin e tuberkulozit rezistent – Biljana Ilievska Poposka
  5. Vizitë e spitalit të specializuar për sëmundje të mushkërive dhe tuberkuloz – Leshkë
More

TAKIM PROFESIONAL

Shoqata e pneumoftiziologëve të Republikës së Maqedonisë, më 23.05.2012 në restorantin e Kompleksit të Manastirit Shën Anastasi në Leshkë organizoi punëtori të titulluar Kontrolli i sëmundjeve kronike pulmonare obstruktive dhe astmës.

str2 str1
More
foto2

HAPJA SOLEMNE E SPITALIT NË VITIN 2007

Hapja solemne e spitalit u bë më 20.10.2007. Në këtë eveniment morën pjesë ministri i shëndetësisë dr. Imer Selmani, mitropoliti i dioqezës Pollog – Kumanovë ipeshkvi  Kiril, drejtoresha e spitalit dr. Verica Tofilovska dhe ambasadori i Mbretërisë së Norvegjisë në Maqedoni, z. Karl Vibi si dhe një numër i madh i punonjësve shëndetësorë, miq të spitalit.

Spitali është i ndërtuar dhe i pajisur nga NORWAG Aid Committee me donacion të Qeverisë së Mbretërisë së Norvegjisë.

More