Добредојдовте

  • Albanian
  • македонски
  • English


  Контакт : 044 384 414

foto2

СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА БОЛНИЦАТА ВО 2007 ГОДИНА

Свеченото отворање на болницата со одржа на 20.10.2007 година. На свеченоста по тој повод присуствуваа Министерот за здравство д-р Имер Селмани, митрополитот на полошко кумановската епархија господин  Кирил , директорот на болницата д-р Верица Тофиловска, и амбасадорот на Кралството Норвешка во Македонија г-динот Карл Виби покрај големиот број присатни здравствени работници,пријатели на болницата.

Болницата е изградена  и опремена од NORWAG Aid Commitee со донација на Владата на Кралството Норвешка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *