Добредојдовте

  • Albanian
  • македонски
  • English


  Контакт : 044 384 414

Тековни Случувања

БОЛНИЦАТА ВО ЛЕШОК СТАНА КОВИД ЦЕНТАР

Поради  зголемениот број на болни од COVID-19 од октомври 2020 година болницата во Лешок стана Ковид центар за згрижување на средно тешки болни од туберкулоза на кои им е потребна кислородна подршка.

More

ПОЧИНА Д-Р ФЕМИ ДЕМИРИ

На  27.08.2020 година од последици на CODID-19 на Универзитетската Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби во Скопје почина д-р Феми Демири. Иако не е меѓу нас споменот на него вечно ќе живее.

More

ВО БОЛНИЦАТА ВО ЛЕШОК ЌЕ СЕ ХОСПИТАЛИЗИРААТ СИТЕ БОЛНИ ОД ТУБЕРКУЛОЗА ВО ДРЖАВАТА

Поради состојбата со Ковид-19 пандемијата и извршеното преструктуирање  на здравствените установи од страна на Министерството за здравство, ЈЗУ Специјализирана болница за белодробни   заболувања и туберкулоза-Лешок  од почетокот на јули 2020 година  стана  центар за згрижување на сите болни од туберкулоза на кои им е потребно болничко лекување.

More
2-1

ПОСЕТА НА МИТРОПОЛИТОТ НА ТЕТОВСКО ГОСТИВАРСКАТА ЕПЕРХИЈА Г-ДИН ЈОСИФ

Меѓу Болницата за  белодробни болести и туберкулоза која е во непосредна близина на Манастирскиот комплекс Св Атанасиј  постои тесна соработка која се реализира преку формални и неформални средби на раководствата.

More
1

МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО Д-Р ВЕНКО ФИЛИПЧЕ ВО ПОСЕТА НА БОЛНИЦАТА

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, во август 2019 година  ја посети Специјализираната болница за белодробни заболувања и ТБЦ-Лешок и оствари средба со директорот д-р Исмаил Ваити и вработените. При посетата Министерот се информираше за активностите кои се спроведени во изминатиот период, со цел подобрување на здравствената заштита за сите граѓани.

 

More

СТРУЧЕН СОСТАНОК

На 22.12.2017 година  во ЈЗУ Специјализирана болница за белодробни заболувања и туберкулоза во с.Лешок  се одржa Годишен состанок на Здружението на пневмофтизиолози на Република Македонија со следниот дневен ред:

  1. Извештај за работата на Зружението во 2017 година
  2. Предлог програма за работа на Здружението во 2018 година
  3. Новини во лекување на туберкулозата – Зорица  Нановиќ
  4. Новини во лекување на резистентната туберкулоза – Билјана Илиевска Попоска
  5. Разгледување на специјалната болница за белодробни заболувања и туберкулоза -Лешок
More

СТРУЧЕН СОСТАНОК

Во организација на Здружението на пневмофтизиолози на Република Македонија беше организирана работилницата   насловена како Контрола на Хроничната обструктивна белодробна болест  и астмата на 23.05.2012 во ресторанот на Манастирскиот комплекс СВ Атанасиј во с. Лешок.

str2 str1
More
foto2

СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА БОЛНИЦАТА ВО 2007 ГОДИНА

Свеченото отворање на болницата со одржа на 20.10.2007 година. На свеченоста по тој повод присуствуваа Министерот за здравство д-р Имер Селмани, митрополитот на полошко кумановската епархија господин  Кирил , директорот на болницата д-р Верица Тофиловска, и амбасадорот на Кралството Норвешка во Македонија г-динот Карл Виби покрај големиот број присатни здравствени работници,пријатели на болницата.

Болницата е изградена  и опремена од NORWAG Aid Commitee со донација на Владата на Кралството Норвешка.

More