Добредојдовте

  • Albanian
  • македонски
  • English


  Контакт : 044 384 414

Посети

1. МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО Д-Р ВЕНКО ФИЛИПЧЕ ВО  ПОСЕТА НА БОЛНИЦАТА

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, во август 2019 година  ја посети Специјализираната болница за белодробни заболувања и ТБЦ-Лешок и оствари средба со директорот д-р Исмаил Ваити и вработените. При посетата Министерот се информираше за активностите кои се спроведени во изминатиот период, со цел подобрување на здравствената заштита за сите граѓани.

2. ПОСЕТА НА МИТРОПОЛИТОТ НА ТЕТОВСКО ГОСТИВАРСКАТА ЕПЕРХИЈА    Г-ДИН  ЈОСИФ

Меѓу Болницата за  белодробни болести и туберкулоза која е во непосредна близина на Манастирскиот комплекс Св Атанасиј  постои тесна соработка која се реализира преку формални и неформални средби на раководствата.

2-1

3. ОСМОМАРТОВСКИ ИЗЛЕТ ВО ЛЕШОЧКИОТ МАНАСТИР И БОЛНИЦАТА НА ЖЕНИ ОД ПАЛИКУРА-РОСОМАН

По повод  08 март 2019 година болницата беше посетена од жени од Росоман  кои беа воодушевени од приемот во болницата и комуникацијата што ја остварија со персоналот.

3-1